شنبه 25 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

خواندنی ها و دیدنی ها
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

تحولی در کنترل سلامت بدن با رایانه پوشیدنی ساخت محقق ایرانی

محقق ایرانی دانشگاه دالاس رایانه پوشیدنی بی‌سیم در ابعاد یک دکمه طراحی کرده که براحتی بر روی بدن نصب شده و می‌تواند وضعیت سلامت فرد را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر «روزبه جعفری» استادیار مهندسی برق دانشگاه دالاس بدلیل اختراع رایانه پوشیدنی بی سیم، جایزه بنیاد ملی علوم CAREER‌ سال 2012 میلادی را از آن خود کرده است.

رایانه پوشیدنی در ابعاد یک دکمه براحتی بر روی بدن نصب شده و می‌تواند وضعیت سلامت فرد را مورد بررسی قرار دهد. این دستاورد تحولی بزرگ در حوزه سلامت بویژه برای افراد سالمند محسوب شده و می تواند به عنوان دستیاری برای تعیین تغییرات در دوزهای دارویی مورد نیاز قرار گیرد.

کلید طراحی سیستم‌های قابل حمل کوچک تر، عدم استفاده از باتری های بزرگ و طراحی سیستم کلی با قابلیت صرفه جویی در مصرف انرژی است؛ در سیستم ابداعی جدید علاوه بر حذف داده‌های غیر ضروری، انرژی ذخیره شده تنها برای پردازش مفید ترین توابع و عملکردها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دکتر «جعفری» تأکید می‌کند: فیزیک و حرکت شناسی بدن انسان باعث کاهش سیگنال های تصادفی بدن و حرکات می شود؛ بطور مثال اگر یک سیستم پوشیدنی برای پیش بینی احتمال افتادن سالمندان طراحی شود، دستگاه برای تعیین وضعیت نشستن و عدم وجود خطر افتادن فرد به انرژی زیادی نیاز ندارد.

در بین سیستم های رایانه ای پوشیدنی، عملکرد دستگاه هایی برای پیش بینی احتمال سقوط سالمندان و تنظیم دارو برای بیماران مبتلا به پارکینسون از موفقیت بیشتری برخودار بوده است.

دکتر «جعفری» خاطر نشان می‌کند: باتوجه به افزایش تقاضا برای دستگاه های نظارت بر وضعیت سلامت فرد، دانشجویان، مهندسان و کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت باید بدنبال طراحی و توسعه سیستم های پوشیدنی باشند و ما قصد داریم با همکاری فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه دالاس، نسل جدیدی از رایانه های پوشیدنی طراحی کنیم.




تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




دکتر «جان هانسن» معاون تحقیقات مدرسه علوم مهندسی و رایانه اریک جانسون دانشگاه دالاس تأکید می‌کند: «روزبه جعفری» یک آزمایشگاه پویا و نوآورانه در حوزه مهندسی برق ایجاد کرده است که به مرتفع کردن چالش پیش روی تحقیقات در حوزه مغز رایانه ای کمک شایانی کرده است؛ در این محیط علاوه بر حضور یک گروه گسترده از فارغ التحصیلان ماهر، از نیروی خلاق دانشجویی و دانش آموزی نیز استفاده می شود.

برنامه پنج ساله این مرکز با بودجه 416 میلیون دلاری برای طراحی و توسعه رایانه های پوشیدنی از سال 2012 میلادی آغاز شده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016