شنبه 2 مهر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا

خواندنی ها و دیدنی ها
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

يک متخصص گوش، حلق و بيني: داروهاي خواب‌آور، بر کيفيت خواب اثر منفي دارند، ایسنا

يک متخصص گوش، حلق و بيني با اشاره به وجود سيستمي در بدن که بهترين شرايط خواب را فراهم مي‌کند، گفت: داروهاي خواب‌آور و آرام‌بخش بر کيفيت خواب اثر منفي مي‌گذارند. بنابراين افراد حتي المقدور براي خوابيدن از دارو استفاده نکنند.

دکتر ابراهيم رزم پا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، گفت: همان طور که بدن انسان در طول روز فعاليت مي‌کند، شب هنگام نيز نياز به تجديد قوا دارد. افراد بالغ طي 24 ساعت به طور متوسط بين 6 تا 8 ساعت به خواب نياز دارند و هر چه سن پايين‌تر باشد بايد مدت زمان خواب بيشتر شود.

وي با اشاره به اينکه در هنگام خواب تمام اعضاي بدن نمي‌خوابند و اندام‌هايي مانند قلب و مغز با مصرف انرژي کمتري به فعاليت خود ادامه مي‌دهند، افزود: در حالت خواب، بدن با بازسازي انرژي خود را آماده مي‌کند تا در بيداري از آن استفاده کند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران به پاره‌اي از اثرات کم خوابي اشاره کرد و گفت: خستگي، استرس و عصبانيت از مسائلي است که به علت کم خوابي پيش مي‌آيد. مشغوليت‌هاي ذهني و افسردگي نيز از مواردي هستند که خواب را مختل مي‌کنند.

به گفته اين پزشك، بهترين راه مقابله با بي‌خوابي آن است که عامل بوجود آورنده آن اختلال برطرف شود.




تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




دكتر رزم‌پا با بيان اينکه در صورتي که روند شروع خواب طبيعي باشد، بيدار شدن نيز طبيعي و بدون اختلال خواهد بود، ادامه داد: در اکثر موارد افراد در هنگام خواب، روياي موضوعاتي که در طول روز ذهن آنها را مشغول کرده مي‌بينند و چنانچه لحظات خواب ديدن کوتاه باشد اين امر طبيعي است. اما ديدن کابوس در طول شب که ناشي از مشکلات و ذهنيات فرد است، روي کيفيت خواب و در نهايت زندگي فرد اثر مي‌گذارد و با اينکه فرد خواب کاملي دارد اما در مدت زمان بيداري تحريک‌پذير و افسرده است.

وي با توصيه به اينکه خوابيدن بايد تابع يک نظم خاص باشد، افزود: خوابيدن سر ساعتي مشخص، به اتوماتيک کردن زمان خواب کمک مي‌کند و موجب تنظيم ساعت خواب مي‌شود.

اين متخصص گوش، حلق و بيني در پايان با بيان اينکه به منظور بهتر خوابيدن قبل از خواب نبايد پرخوري شود، گفت: مصرف مواد محرک و کافئين‌دار مانند قهوه، چاي و برخي داروها که تحريک کننده هستند، قبل از خوابيدن توصيه نمي‌شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016