یکشنبه 9 اسفند 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شکاف دیجیتالی بین والدین و کودکان باهوش سایبری، همشهری

هلن صدیق بنای

شکاف دیجیتالی بارزی بین والدین و کودکان باهوش سایبری "cyber-savvy" بوجود آمده است.

آیا می دانید، کودکان شما برای کار کردن با اینترنت چقدر وقت می گذارند؟
مطالعات اخیر حاکی از آن است که اکثر والدین مدت زمان فعالیت کودکانشان را در اینترنت بسیار ناچیز و حتی دست کم گرفته اند.




تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




براساس گزارش مزکز تحقیقات رسانه‌ها در ایالات متحده، اکثر والدین میزان فعالیت اینترنتی کودکان خود را حدود 2 ساعت در ماه اعلائم کرده‌اند.

در حالیکه واقعیت غیر این است. نتایج تحقیقات، میزان فعالیت های اینترنتی کودکان و نوجوانان را بیش از 20 ساعت نشان داده است. باور کردنی نیست. ولی واقعیت دارد، آنها ساعت ها در وب و سایت های اینترنتی گشت می‌زنند و یا بازی آنلاین می‌کنند.

حدود 41 درصد از نوجوانان ایالات متحده ‌گفته‌اند؛ والدینشان هیج اطلاعی از فعالیت های آنلاین آنها ندارند.

همچنین این مطالعات میزان فعالیت های مورد توجه و علاقه آنها را نشان می دهد؛

• 23 درصد دوست‌یابی
• 50 در صدد بازدید از شبکه های اجتماعی
• 72 درصد بازی های آنلاین

"Norton Online Living Report"، در گزارشی اعلام کرد: 76 درصد از نوجوانان 13 تا 17 سال بطور "دائم" یا "غالبا" از سایت های شبکه اجتماعی بازدید یا در آن گشت می زنند.

با توجه به آن چه گفته شد و‌ در صورت استفاده صحیح از اینترنت، سایت های شبکه اجتماعی، محیط های آنلاین بسیار مناسبی برای آنها خواهند بود. جایی که کودکان و نوجوانان می توانند با دوستان و اعضای خانواده خود به تعامل بنشینند.

نکته قابل توجه این است که اغلب این سایت ها عنوان می کنند‌ که محیط‌ های امنی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی در برابر بیگانگان و هکرها ایجاد کرده‌اند. در صورتی که با اطمینان می‌توان گفت که این امر توهمی بیش نیست.

چرا که همین گزارش نشان می‌دهد، از هر 10 نوجوان گروه سنی 13 تا 17 سال 4 نفر، امیل های مبنی بر درخواست ارسال اطلاعات شخصی دریافت کرده اند.

علاوه بر آن 16 درصد از کودکان ایالات متحده در دام‌های بیگانگان گرفتار یا توسط آنها شکار می‌شوند.

بطور کلی مسئولان و والدین در امریکا این اعداد و آمار را دست کم گرفته و توجهی به آن نمی کنند. بیشتر آنها فکر می‌کنند که حدود 6 درصد از کودکان ممکن است توسط شکارچیان اینترنتی، شکار یا به آنها نزدیک شوند. حتما باز فکر می‌کنند که این 6 درصد هم شامل حال کودک آنها نمی‌شود!!

در حالیکه با کمی توجه به نتایج این تحقیقات می بایست از خود سوال کنند، این اعداد و ارقام می خواهند چه چیزی به ما بگویند؟

آنها می خواهند بگویند؛ والدین باید بیشتر به امنیت کودکان و نوجوانان خود در زمینه فعالیت‌های اینترنتی توجه نشان داده و اطمینان حاصل کنند. این یک ضرورت است.

بر اساس گزارش زندگی آنلاین نورتون، تنها یک سوم از والدین در سراسر جهان از سیستم کنترل والدین و نحوه نظارت بر فعالیت‌های اینترنتی کودکان خود آگاه و بهره می‌گیرند.

همچنین بسیاری از آنها متوجه نیستند، ارتباط آنلاین با بیگانگان در همه محیط‌های اینترنتی امکان پذیر است. حتی در بازی های آنلاین کامل (منظور از پیش درست شده) هم امکان ارسال پیام فوری و چت با کودکان وجود دارد.

اکثر والدین، بدلیل سرعت بسیار بالای این گونه ارتباط ها، متوجه ارتباط بیگانگان با کودکانشان در بازی‌های آنلاین نمی‌شوند.

طرفداران امنیت اینترنتی از سایمنتک Symantec (شرکت امنیت اینترنتی) معتقدند که اکثریت غالب‌ والدین هیچ اطلاع و دانشی از فعالیت‌های آنلاین کودکانشان ندارند. به همین دلیل یک شکاف دیجیتالی بارز بین آنها و کودکان باهوش و زرنگ سایبری "cyber-savvy" بوجود آمده است.

برای کسب اطمینان از امنیت کودکان در فعالیت‌های اینترنتی، توجه و نظارت والدین ضروری است.

توجه و نظارت دائم شما سبب می‌شود که ‌کودکان نکات زیر را در فعالیت‌های آنلاین فراموش نکرده و رعایت کنند:

• حفظ اطلاعات شخصی و خصوصی خود

• رد کردن درخواست دوستی از طرف هر شخص ناشناس

• پرهیز از غریبه هایی که می خواهند ملاقات شخصی با آنها داشته باشند

• گزارش کردن هر گونه رفتار مشکوک به والدین، مسئولان سایت‌ها یا در صورت لزوم به پلیس

امروزه کامپیوتر و اینترنت به بخشی مهمی از زندگی کودکان تبدیل شده‌است. اینترنت‌ با ابعاد گسترده‌اش می تواند یک محیط‌ آموزشی و اطلاع رسانی باشد، یا اینکه با استفاده نادرست، مکانی خطرناک و تهدید کننده برای کودکان باشد.

بنابراین برای والدین بسیار ضروی است که اطلاعات و دانش خود را در زمینه اینترنت‌به منظور حفظ امنیت کودکانشان و نیز نظارت و کنترل آنها در هنگام فعالیت‌های آنلاین، گسترش دهند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016